22 Kasım 2012 Perşembe

DUMAN ÖKÜZÜ KAPTIRMAYIN !




Bir kurt sürüsü, bir öküz sürüsünü kuşatmış ve bu sürüye  sürekli tacizde bulunuyormuş. Öküzlerden biri olan Duman öküz, karşı saldırıya geçilerek savunma yapmak gerektiğini söylemiş. Bazı öküzler bu görüşün doğru bir görüş ve sağlıklı bir savunma anlayışı olmadığında ısrar etmiş. Kurtlar hem çemberi daraltıyor hem de öküzler arasında çelişki yaratmak hem de en en tehlikeli gördükleri Duman öküzü bir biçimde tuzağa düşürmek üzere görüş alışverişinde bulunuyorlarmış.


Bu sür-git eyleminden sonuç alamayan kurtlar, aralarında bir görüşme yapıp sözcüleri aracılığıyla  öküzlere bir çağrıda bulunmaya karar kılmışlar ve aldıkları kararı öküzlere aktarmışlar:

‘’ Ey öküzler ! Biz kardeşiz, aramızda sorun yok ! Siz de bizim gibi bu dağlarda özgür dolaşma ve özgür yaşama hakkına sahipsiniz ve lakin bizim sorunumuz, şu Duman öküzle ! Sürekli bize kafa sallayıp sinirlerimizi bozuyor, öfkemiz onadır. Onu bize teslim edin, alıp gidelim. Siz de rahat edin, biz de…!

Öküzlerin çoğu bu teklifi olumlu bularak Duman öküzün teslim edilmesi gerektiğine inanmış ve Duman öküzün kurtlara teslimini sağlamışlar. Kurtlar bir keyifle Duman öküzü alıp alandan uzaklaştıklarında, öküzler büyük bir beladan kurtulmuş olmanın sevinciyle yeşile yayılmışlar.


Birkaç gün sonra yine aynı kurt sürüsü belirmiş. Yine öküzleri çembere almışlar ve sözcüleri aracılığıyla yeni bir çağrıda bulunmuşlar:

‘’ Ey öküzler ! Sevgili kardeşlerim ! Aramızda sorun yok ! Siz de bizim gibi bu dağlarda özgür dolaşma ve özgür yaşama hakkına sahipsiniz ve lakin bizim sorunumuz şu: ‘’Geçenlerde sizlerden Duman öküzü teslim aldığımızda, şu sarı öküz bize kuyruk salladı, sinirlerimizi gerdi. Arkadaşlarımız bu duruma  çok öfkelendiler. Eğer onu bize teslim ederseniz, hem arkadaşlarımızın öfkesini dindirmiş olursunuz hem de sizi bir daha rahatsız etmeyiz, dost ve kardeşliğimiz baki kalır!


Öküzler aralarında yeniden tartışmış ve belanın savuşturulması ve sürünün rahata kavuşturulması  için sarı öküzün teslim edilmesi gerektiği kararına varmışlar ve sarı öküzün kurtlara teslimi yönünde yardımcı olmuşlar.


Birkaç gün sonra acıkan kurtlar yeniden sürüye yönelip çember oluşturunca, öküzler bakışmış ve içlerinden biri söylenmiş:

‘’ Duman öküzü vermemeliydik!’’

Bir diğeri:

‘’ Duman öküzün teslimi, bizim de teslimiyetimiz oldu!’’

Sözüm;  Batı Kürdistan’da, Serêkanîye ve Koban’da,  halkını sömürgeci kurtlara teslime kalkışan …lara ve de bu sömürgecilerle din-iman dayanışmasına girenleredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder